Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3S shipped with gimbal clamp loose

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Stiggy Pop, May 31, 2016.

  1. Stiggy Pop

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    21
    Location:
    Granville, MA
    Hi,

    Just got my P3S and the gimbal clamp was loose when it came out of the box. It was covering the lens but not slotted into the lock.

    I wanted to know if this is like a death sentence for the gimbal? If so I just want to box it back up and refuse it, and maybe make the return process easier vs trying to use it.

    Thanks
    Mike
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    25,301
    Likes Received:
    7,676
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    This is a common occurrence with the Phantom 3. Everything is probably just fine though. Fire it up and check it out.
     
  3. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,196
    Likes Received:
    1,581
    Location:
    palm harbor florida
    you can fire it up and see if its okay if not return it
     
  4. Prairie Pyro

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    341
    Likes Received:
    47
    Location:
    West Central MN, USA
    You will need to do a gimbal calibration anyway.
    I received a UAV from Atlanta via Fedex and they forgot to put the gimbal lock on. Was shipped in a good case though. No issues.
     
  5. DukeDiablo

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    5
    Gimbal wasn't locked properly also after shipping. So it is a really common case.
     
  6. Stiggy Pop

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    21
    Location:
    Granville, MA
    Thanks guys. Didn't have time to do anything with it last night but have batteries charged so hoping to get it set up after work today and confirm all is well.

    Nice little piece of kit for $400!
     
  7. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    3,909
    Likes Received:
    587
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    My original P3S gimbal clamp was loose. and no lens cap.
    Worked as good as my P2V+

    Did a firmware update, had remote range issues. Sent in for repair.
    Got back a different remote and bird, gimbal clamp loose, got a lens cap and a mobile mount.
    No paper work.
    Worked like it should.

    Had to send that unit in for repair, lost power in head wind on RTH, dropped 225'.
    Got the same bird and same remote back, gimbal clamp loose.
    Paper work and a bill $286.00
    Worked like it should.

    Did a firmware update, had remote range issues.
    Had to send that unit in for repair.
    Got back different remote, same bird, replaced ESC Center Board & MC & MC Receiver 900M, gimbal clamp loose.
    Worked like it should? Remote part yes, video image not sure yet, seems to be weaker than it used to be.

    My P2V+ was defective out of the box, had send it in for repair.
    Worked like it should
    Then I lost it in the woods.

    So hopefully you have better luck,
    and you won't have to change the word kit to **it.
    :rolleyes:

     
  8. Stiggy Pop

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    21
    Location:
    Granville, MA
    lol. I took my first flight last night and everything appears to be good. I even updated the firmware with no issues! Flew around a christmas tree farm and got up to 385' alt, and around 900ft out and everything went well (still had full signal at that distance). It's a little intimidating but actually easy to fly compared to my cheaper/play quads.
     
  9. Jason Porembski

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    344
    Likes Received:
    57
    Mine came loose too. Works great!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  10. Brian Donaldson

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    8
    Location:
    Western Australia
    My p3 4k arrived without the gimbal properly locked and no lens cover.

    I completed the firmware update before the first flight and it worked very well, couldn't be happier!
     
Loading...
Similar Threads - P3S shipped gimbal Forum Date
Excited, Adorama has shipped my P3S. Standard/4k Discussion Dec 11, 2015
Main board p3s Standard/4k Discussion Yesterday at 9:29 PM
new purchase P3S does not like any apple device help!? Standard/4k Discussion Yesterday at 7:51 AM
Flight record of P3S spiralling into the sea Standard/4k Discussion Yesterday at 4:16 AM
my first "omf" experience with my p3s Standard/4k Discussion Tuesday at 7:42 PM