OSD on the FC40... and DJI said it couldn't be done

Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play

Attachments

Joined
Oct 18, 2014
Messages
270
Reaction score
3
Location
London, England
Yeah I've seen tutorials on Youtube. Thought this was known. Basically you can't get it with the FC40 camera. But you can with a GoPro or Monitor ect.
 
Joined
Jul 13, 2014
Messages
266
Reaction score
4
Location
Scotland, UK
PsychopathRC said:
Yeah I've seen tutorials on Youtube. Thought this was known. Basically you can't get it with the FC40 camera. But you can with a GoPro or Monitor ect.
But this one's running off the Naza and using the Naza GPS puck for telemetry. Nice little unit, may have to get one.
 
Joined
Oct 18, 2014
Messages
270
Reaction score
3
Location
London, England
wattage said:
PsychopathRC said:
Yeah I've seen tutorials on Youtube. Thought this was known. Basically you can't get it with the FC40 camera. But you can with a GoPro or Monitor ect.
But this one's running off the Naza and using the Naza GPS puck for telemetry. Nice little unit, may have to get one.
That's what I saw on Youtube, lol (I think)

On second thoughts, maybe not. However I always thought you could get it, but just not though the FC40 camera, as that stands alone. If you could get it on the Phantom V1.1.1, you could get it here as that's what it is basically.
 
Joined
Apr 25, 2014
Messages
39
Reaction score
0
can you please put the link to the youtube video you saw?
i have ordered a mini iosd and a pmu and thinking about canceling them and using this part instead.
can anyone confirm this work?
 
Joined
Nov 23, 2014
Messages
57
Reaction score
1
Thanks IflyinWY! Found this item random on ebay, hope it does what is says! :D

PsychopathRC: Please post youtube link for tutorial?

I hope the first person to receive this OSD chip give us some feedback.. :)

Oyvind
 
Joined
Jul 13, 2014
Messages
266
Reaction score
4
Location
Scotland, UK
PsychopathRC said:
Yeah I've seen tutorials on Youtube. Thought this was known. Basically you can't get it with the FC40 However I always thought you could get it, but just not though the FC40 camera, as that stands alone. If you could get it on the Phantom V1.1.1, you could get it here as that's what it is basically.
You've always been able to add a 3rd party OSD to any Phantom but that involves getting power to it and installing its own additional GPS receiver to give it its telemetry. This new one just plugs inline with no additional components required.
 
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
I'm back from my holiday and wondering what's up on this.

Anyone want to say Yea or PooP?

Thanks

Hey wattage, can I borrow part of your brain for a few weeks??? ;) If I knew then what you know now... or something like that.
 
Joined
Mar 30, 2014
Messages
185
Reaction score
28
Location
The Empty Quarter
  • Like
Reactions: dtitus6297
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
Joined
May 9, 2014
Messages
422
Reaction score
71
Location
Hovering at 400 feet
It is another option, but I prefer to avoid soldering and just stick with plug and play.
 
Joined
Mar 30, 2014
Messages
185
Reaction score
28
Location
The Empty Quarter
IflyinWY said:
IIVII said:
u guys should really consider the Minnaza OSD .. it only costs $11 plus some soldering and u get a fully functional OSD .. it connects directly to the naza's GPS .. so no additional GPS is needed and it's fully customizable .

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2020638


here's my Minnaza OSD in action :

http://youtu.be/s9jxhu1uvig

Is this the product?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _v1_1.html

this's the one im using :

http://witespyquad.gostorego.com/minimosd.html

btw. if u want something like plug n play this isn't for u :)


here's a review of the GoodLuckBuy N1 OSD :

http://youtu.be/GfKH7oyq7ak
 
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
gabimaor said:
too bad all the menu is in Chinese
What? You didn't take Chinese speed reading in high school? :lol: :lol:

Neither did I. I started watching the review and cracked up, big time. It makes me wonder if DJI is involved in the making of the video.

Thanks IIVII for keeping a watchful eye on us. I don't know about the rest of us, but I am catching on. :D
 
Joined
Dec 12, 2014
Messages
357
Reaction score
45
Location
Tallahassee Fl.
I like the part in the video where he went to his local Chinese restaurant to get them to translate the menu.
I always wanted to learn a second language ,mabey this and a copy of Roseta Stone would help. :lol:
 
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
gabimaor said:
Did anyone received his yet?

Still waiting on mine.
We have a Chinese restaurant here. Do we really have to resort to that for a translation? They don't even sell beer... :cry:
 
Joined
Nov 23, 2014
Messages
57
Reaction score
1
Joined
Nov 23, 2014
Messages
57
Reaction score
1
Finally!

Recieved my OSD module today! :D Might even get to test it out tonight!

 

New Threads

Forum statistics

Threads
134,514
Messages
1,391,511
Members
98,060
Latest member
Adriano Gosy