Advanced My new P3 Advanced arrived - some issues I can't find an answer to. Any help out there?

Joined
Jun 5, 2015
Messages
5
Reaction score
0
Age
44
Hi, So just received my new Phantom 3 Advanced (last to be produced for a while I hear?) I have had a phantom 2 and a vision in the past and so quite familiar with these drones.The tablet, LG V500 8", appears to work fine with the DJI pilot app but there is a second or two delay from the phantom camera to the tablet, on the ground and in the air, and although my tablet is full HD the image coming from the phantom 3 Advanced shows a standard, almost poor image. I thought the new Phantom 3 produces full HD for the tablet image? Also, whilst I'm here, my phantom tells me that it has the latest firmware but when I look into the 'About' section of the flight pilot app (all connected to my phantom and operational) the info on my firmware says N/A. Why can't it tell me my firmware status in the 'about' section? At the moment I am worried about sending it anywhere too far until these issues have been resolved. Any help would be appreciated.....
 

Meta4

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Jan 8, 2014
Messages
14,462
Reaction score
8,474
The tablet, LG V500 8", appears to work fine with the DJI pilot app but there is a second or two delay from the phantom camera to the tablet, on the ground and in the air, and although my tablet is full HD the image coming from the phantom 3 Advanced shows a standard, almost poor image. I thought the new Phantom 3 produces full HD for the tablet image?
I don't know your tablet but it sounds like it is having trouble keeping up processing the image.
Not all devices are suitable - they have to have a good graphics chip to manage well.
The image that the Lightbridge sends back is 720p (1280x720)- not full HD (1920x1080)
 
Joined
Dec 28, 2013
Messages
119
Reaction score
10
I had trouble with my iPad2 so called dealer, they said everyone in their shop is using the NVIDIA Shield because the processor is the fastest. It is designed for gamers. I ordered one yesterday from Amazon. Will post results next week
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
229
Reaction score
91
I had trouble with my iPad2 so called dealer, they said everyone in their shop is using the NVIDIA Shield because the processor is the fastest. It is designed for gamers. I ordered one yesterday from Amazon. Will post results next week
did you enable hardware decode in the DJI app for your ipad?
 

tcg

Joined
Jan 15, 2014
Messages
84
Reaction score
17
Location
NC
Wouldn't work with my iPad 3 even after "tricking" the app into loading. Got a Nvidia Shield and it works great. (please note I have a P3P, not P3A but I'm betting the Shield would work just as well with the P3A)
 
Joined
Jun 4, 2015
Messages
43
Reaction score
6
Age
50
The shield is great but also a lttle bit lag. I don´t now how to get it good.
 
Joined
Jan 29, 2015
Messages
4,851
Reaction score
2,068
Location
Salt Lake City, UT
Also, whilst I'm here, my phantom tells me that it has the latest firmware but when I look into the 'About' section of the flight pilot app (all connected to my phantom and operational) the info on my firmware says N/A. Why can't it tell me my firmware status in the 'about' section? At the moment I am worried about sending it anywhere too far until these issues have been resolved. Any help would be appreciated.....
I've only seen this when not connected to the Phantom.
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
3,858
Reaction score
1,149
Location
Long Island, NY
Hi, So just received my new Phantom 3 Advanced (last to be produced for a while I hear?) I have had a phantom 2 and a vision in the past and so quite familiar with these drones.The tablet, LG V500 8", appears to work fine with the DJI pilot app but there is a second or two delay from the phantom camera to the tablet, on the ground and in the air, and although my tablet is full HD the image coming from the phantom 3 Advanced shows a standard, almost poor image. I thought the new Phantom 3 produces full HD for the tablet image? Also, whilst I'm here, my phantom tells me that it has the latest firmware but when I look into the 'About' section of the flight pilot app (all connected to my phantom and operational) the info on my firmware says N/A. Why can't it tell me my firmware status in the 'about' section? At the moment I am worried about sending it anywhere too far until these issues have been resolved. Any help would be appreciated.....
Which version of the Pilot app are you running?
 
Joined
Jun 4, 2015
Messages
43
Reaction score
6
Age
50
I've only seen this when not connected to the Phantom.
Don't get the dji app in the app store it's the old version. Get it from the dji site. I also got this message in the first day i used my phantom 3. Now iget also this message but there is no newer version so i don't get it. I have the android version with the shield.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
139,313
Messages
1,437,379
Members
101,181
Latest member
E.A.Woods