LG G3 and DJI Pilot for Android anyone?

Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
I'm not having any success connecting, anyone have success using an LG G3 with the 1.1.0 version of the Pilot app for Android? Guess I'm waiting on iOS now too :(
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
489
Reaction score
130
I'll know tomorrow when my Phantom 3 arrives since I have a G3 I'm wanting to try out, too.
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
30
Reaction score
6
Age
30
Have you enabled USB debugging in Settings menu?
 
Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
9
I'm using an LG G2, no problems. Just make sure to turn on USB debugging and set your USB connection to (PTP) when plugging in.
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
I'm using an LG G2, no problems. Just make sure to turn on USB debugging and set your USB connection to (PTP) when plugging in.
I turned on USB debugging, but I never saw the registration page that many users are reporting they had to get into before it would connect. The lights are flashing green on the P3 and the light is green on the RC, but I can't calibrate compass or connect.
Tried uninstalling, reinstalling, turned off USB debugging, turned it back on again, downloaded the 1.1 version of the app from DJI's site, still nothing. I've done everything except update the firmware. Should I give that a go?
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
30
Reaction score
6
Age
30
I turned on USB debugging, but I never saw the registration page that many users are reporting they had to get into before it would connect. The lights are flashing green on the P3 and the light is green on the RC, but I can't calibrate compass or connect.
Tried uninstalling, reinstalling, turned off USB debugging, turned it back on again, downloaded the 1.1 version of the app from DJI's site, still nothing. I've done everything except update the firmware. Should I give that a go?
I'd upgrade the firmware if I were you. It's a pretty straight forward procedure anyways, and it doesn't require the app at all.
 
Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
9
Where did you get your Android app? From the Play Store or the DJI website?
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
Where did you get your Android app? From the Play Store or the DJI website?
Originally I tried 1.0.1 from the Play store, then when that didn't work I grabbed 1.1.0 from DJI's site. No luck with either at the moment.
 
Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
9
My bad, just saw you have 1.1.0. When you plug you phone into the controller make sure the USB plug is all the way in the controller. Are you selecting PTP as your USB connection?
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
My bad, just saw you have 1.1.0. When you plug you phone into the controller make sure the USB plug is all the way in the controller. Are you selecting PTP as your USB connection?
That may be the only setting I haven't seen? Where is that if I may ask?
 
Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
9
I power on my controller with the phone unplugged. When I plug my phone into the controller I get a notification on the phone what sort of USB PC connection I want. Charge Phone, Media Sync (MTP) or Send Images (PTP). Look in your notifications to see if anything like that is in there. I'm using Android 5.
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
I power on my controller with the phone unplugged. When I plug my phone into the controller I get a notification on the phone what sort of USB PC connection I want. Charge Phone, Media Sync (MTP) or Send Images (PTP). Look in your notifications to see if anything like that is in there. I'm using Android 5.
That was it! Thank you so much! Was missing that in my notification bar!
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
Cool, you should be good to go!
I really am not as stupid as I sound, but now I'm getting, "please activate the aircraft" when I swipe to takeoff. Compass is calibrated, like 17 satellites are locked. This has got to be something simple I'm missing somewhere in the app?!?
 
Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
9
Try going into the User Center from the main menu and log into your DJI Account or create one.
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
i have an account, but I'm seeing where folks have said they had to link their serial number to their account. I haven't had to do that. Did it get skipped in the install of the app, I wonder?
 
Joined
May 1, 2015
Messages
56
Reaction score
12
Age
48
i have an account, but I'm seeing where folks have said they had to link their serial number to their account. I haven't had to do that. Did it get skipped in the install of the app, I wonder?
I see where they emailed me a link to confirm my account, but that link is giving me a 403 forbidden error. What the hell?!?
 
Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
9
I can't remember. I think once your logged into you DJI account in the app it creates your profile and activates. I did it with the Inspire app because I received my P3 last Wednesday and that's all that was available then.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
139,324
Messages
1,437,479
Members
101,184
Latest member
SMBI CC