Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

DashWare with Windows 10

Discussion in 'General Discussion' started by ebfoxbat, May 17, 2015.

  1. ebfoxbat

    Joined:
    Apr 21, 2015
    Messages:
    69
    Likes Received:
    10
    I just installed windows 10 on my Mac under bootcamp- solely for the purpose of running my P3 videos though DashWare.

    It crashes when I try to export my project. I'm wondering if it's a problem with ffmpeg or the fact that it's 4k.

    Doesn't anyone have DashWare working with Windows 10?
     
  2. ebfoxbat

    Joined:
    Apr 21, 2015
    Messages:
    69
    Likes Received:
    10
    I got it working... turns out DashWare doesn't like 4k footage.

    That said... I can't get it to output 23.976 fps to match the P3P at 4k... one thing at a time.
     
  3. 2k3sgm

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    117
    Likes Received:
    34
    I have it working, seems just fine for me. However I'm not trying to work with 4K video, just 1080P.
     
  4. Chris P Duck

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    303
    Likes Received:
    133
    Location:
    Chester, UK
    Not working for me since I upgraded from 7 to 10.

    Throws up an fmpeg error.

    Tried uninstalling and reinstalling DashWare, no joy :(

    Any ideas? I'm only working with 1080
     
  5. mohan

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    527
    Likes Received:
    207
    Is your video files recorded in MP4? Check the DJI settings as dash ware bombed out if I didn't record in mp4
     
  6. Chris P Duck

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    303
    Likes Received:
    133
    Location:
    Chester, UK
    Will check, ta
     
  7. Forts

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    64
    Likes Received:
    3
    I've never, ever been able to get Dashware to work on any of my machines (XP, 7 & 8) so I thought I would give it a try on an upgraded Win10 machine. And low and behold it works! So excited to actually be able to play with this now. I was using RaceRender previously, which does a nice job, but the selection of gauges is quite limited.
     
  8. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,311
    Likes Received:
    265
    Location:
    East Providence, RI
    Never heard of this software till now. I'm about to do an FPV setup on my P2 (Immersion 600, iOSD Mini, Black Pearl monitor). Would I be able to use DashWare with this setup??
     
  9. fschilder

    Joined:
    May 15, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    From another forum, apparently GoPro has stated that Dashware won't work with 4K and currently no plans to do it. I get the same FFMPEG issue ever since going to Windows 10. I can edit 4K in Dashware but can't create the video.
     
  10. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,857
    Likes Received:
    1,146
    Location:
    Long Island, NY
    ffmpeg is supported natively in Windows 10, so if you're working with a Dashware that was installed prior to upgrading to Windows 10, it's quite possible the ffmpeg.exe included w/ Dashware is conflicting with the Windows 10 implementation. I would either a) uninstall Dashware completely (not just delete the folder) and do a fresh install, or b) download ffmpeg from the interwebs and copy ffmpeg.exe to the Dashware folder (overwriting the one already there).

    Disclaimer: I have not tried this, do not have Windows 10, do not use Dashware. I am just a pretty technical dude.
     
  11. Bryce

    Joined:
    Jun 13, 2015
    Messages:
    445
    Likes Received:
    97
    If your win7 works.... Well, just like iOS 9... Why do it unless there is a compelling reason? So many millions of lines of code to get just right, I'm surprised any of it works. God bless your efforts!!!
     
  12. Fdnyfish

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    670
    Likes Received:
    37
    Location:
    Barnesville, PA
    I was able to get my video to display after reading a post on facebook by Marco Calado.


    Just delete MFPlat.dll from the dashware folder and run dashware.exe from the folder.
     

    Attached Files:

    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      409.4 KB
      Views:
      125
  13. Kinega

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Thanks for posting this. Just tried & it works! Not been able to use Dashware yet & its getting late now, will have to play another day.
     
  14. DavidW63

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    Location:
    Acworth, Georgia
    I cant even find that file in my folder. Im having the same issue with Windows 10.
     
  15. Kinega

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Proper version that works with Windows 10 is available to download now.
     
  16. FredzMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    592
    Likes Received:
    128
  17. DavidW63

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    Location:
    Acworth, Georgia
    Screw it.. I installed the 1.9.0 version, still no go on windows 10. I have a laptop at work with windows 7 and Ill use that one instead for using dashware.
    My home computer USED to have 7 on it, but i was suckered into the free upgrade over a yr ago. Now I regret it. It tryed to do the same on the laptop, but I deleted the offer.
     
  18. BourgeoisSJC

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    322
    Likes Received:
    88
    Location:
    Upper Canada Village
    Yup... Same problem here. Did get (by accident) version 1.7.37 (32 bit) working under Win10 . The 64 bit, regardless of which version, did not work for me.
     
  19. FredzMaxxUAV

    Approved Vendor

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    592
    Likes Received:
    128
    I tried myself on a Win10 machine. It works just fine (and quick), also exporting works fine up to 1080p. 4K material gives an error while exporting, but that was to be expected :(

    UPDATE: 4K material straight from the drone does not work (gives a MediaFoundation error). HOWEVER, when I first process it in Premiere, changing the bitrate a bit, it DOES work in Dashware!
     
  20. DavidW63

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    Location:
    Acworth, Georgia
    Now it must be a Dashware problem. I downloaded to my Windows 7 laptop and it still does not work.. What is going on here...? 1.90. version. Dont know where to find the older version.
     
Loading...
Similar Threads - DashWare Windows Forum Date
Dashware 1.7.37 w/ Windows 10? Software Dec 14, 2016
Help with DashWare, not working under Windows 10 VM Pro/Adv Discussion Feb 10, 2016
Dashware or RaceRender Pro/Adv Discussion May 23, 2017
Has ANYONE Found a Way to use Dashware with P3 Pro Videos without having to "Pay to Play" solutions? Pro/Adv Discussion May 12, 2017
Dashware 1.9.1 + DJI P3P video @ 1080p60 Software Apr 15, 2017