DashWare with Windows 10

Joined
Apr 21, 2015
Messages
69
Reaction score
10
Age
35
I just installed windows 10 on my Mac under bootcamp- solely for the purpose of running my P3 videos though DashWare.

It crashes when I try to export my project. I'm wondering if it's a problem with ffmpeg or the fact that it's 4k.

Doesn't anyone have DashWare working with Windows 10?
 
Joined
Apr 21, 2015
Messages
69
Reaction score
10
Age
35
I got it working... turns out DashWare doesn't like 4k footage.

That said... I can't get it to output 23.976 fps to match the P3P at 4k... one thing at a time.
 
Joined
Apr 27, 2015
Messages
117
Reaction score
34
I have it working, seems just fine for me. However I'm not trying to work with 4K video, just 1080P.
 
Joined
May 29, 2015
Messages
303
Reaction score
132
Age
37
Location
Chester, UK
Not working for me since I upgraded from 7 to 10.

Throws up an fmpeg error.

Tried uninstalling and reinstalling DashWare, no joy :(

Any ideas? I'm only working with 1080
 
Joined
Jan 3, 2015
Messages
527
Reaction score
207
Not working for me since I upgraded from 7 to 10.

Throws up an fmpeg error.

Tried uninstalling and reinstalling DashWare, no joy :(

Any ideas? I'm only working with 1080
Is your video files recorded in MP4? Check the DJI settings as dash ware bombed out if I didn't record in mp4
 
Joined
Sep 23, 2014
Messages
64
Reaction score
4
I've never, ever been able to get Dashware to work on any of my machines (XP, 7 & 8) so I thought I would give it a try on an upgraded Win10 machine. And low and behold it works! So excited to actually be able to play with this now. I was using RaceRender previously, which does a nice job, but the selection of gauges is quite limited.
 
Joined
May 15, 2014
Messages
2
Reaction score
0
From another forum, apparently GoPro has stated that Dashware won't work with 4K and currently no plans to do it. I get the same FFMPEG issue ever since going to Windows 10. I can edit 4K in Dashware but can't create the video.
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
3,858
Reaction score
1,149
Location
Long Island, NY
From another forum, apparently GoPro has stated that Dashware won't work with 4K and currently no plans to do it. I get the same FFMPEG issue ever since going to Windows 10. I can edit 4K in Dashware but can't create the video.
ffmpeg is supported natively in Windows 10, so if you're working with a Dashware that was installed prior to upgrading to Windows 10, it's quite possible the ffmpeg.exe included w/ Dashware is conflicting with the Windows 10 implementation. I would either a) uninstall Dashware completely (not just delete the folder) and do a fresh install, or b) download ffmpeg from the interwebs and copy ffmpeg.exe to the Dashware folder (overwriting the one already there).

Disclaimer: I have not tried this, do not have Windows 10, do not use Dashware. I am just a pretty technical dude.
 
Joined
Jun 13, 2015
Messages
445
Reaction score
97
Age
51
If your win7 works.... Well, just like iOS 9... Why do it unless there is a compelling reason? So many millions of lines of code to get just right, I'm surprised any of it works. God bless your efforts!!!
 
Joined
Jun 6, 2013
Messages
673
Reaction score
36
Age
51
Location
Barnesville, PA
I was able to get my video to display after reading a post on facebook by Marco Calado.


Just delete MFPlat.dll from the dashware folder and run dashware.exe from the folder.
 

Attachments

Joined
Nov 11, 2016
Messages
14
Reaction score
2
Age
57
I was able to get my video to display after reading a post on facebook by Marco Calado.


Just delete MFPlat.dll from the dashware folder and run dashware.exe from the folder.
Thanks for posting this. Just tried & it works! Not been able to use Dashware yet & its getting late now, will have to play another day.
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
85
Reaction score
14
Age
56
Location
Acworth, Georgia
I was able to get my video to display after reading a post on facebook by Marco Calado.


Just delete MFPlat.dll from the dashware folder and run dashware.exe from the folder.
I cant even find that file in my folder. Im having the same issue with Windows 10.
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
85
Reaction score
14
Age
56
Location
Acworth, Georgia
Screw it.. I installed the 1.9.0 version, still no go on windows 10. I have a laptop at work with windows 7 and Ill use that one instead for using dashware.
My home computer USED to have 7 on it, but i was suckered into the free upgrade over a yr ago. Now I regret it. It tryed to do the same on the laptop, but I deleted the offer.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
592
Reaction score
128
I tried myself on a Win10 machine. It works just fine (and quick), also exporting works fine up to 1080p. 4K material gives an error while exporting, but that was to be expected :(

UPDATE: 4K material straight from the drone does not work (gives a MediaFoundation error). HOWEVER, when I first process it in Premiere, changing the bitrate a bit, it DOES work in Dashware!
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
85
Reaction score
14
Age
56
Location
Acworth, Georgia
Now it must be a Dashware problem. I downloaded to my Windows 7 laptop and it still does not work.. What is going on here...? 1.90. version. Dont know where to find the older version.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,478
Messages
1,401,723
Members
98,676
Latest member
Norm G