Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Can Zenmuse operate stand alone?

Discussion in 'Zenmuse H3-2D GoPro Gimbal' started by flyingfrog, Jan 3, 2014.

  1. flyingfrog

    Joined:
    Oct 21, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Been doing a search to see if I can hook up either a Tarot 2d gimbal or Zenmuse to my Phantom 1 without wiring into the Phantom? Can I just mount an small external battery to the phantom to power either one of these? Not interested in being able to pan down. Just need a straight on shot that is stabilized.
     
  2. The Editor

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    568
    Likes Received:
    7
    Tarot - Yes
    Zenmuse - No.
     
  3. Gizmo3000

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,859
    Likes Received:
    3
    Location:
    Sherman Oaks, CA
    If you're serious about making a handheld rig, I'd recommend a 3-axis gimbal (such as the Arris CM3000), one less axis to smooth out!
    tho does add 100g in weight/reducing flight time on a multirotor.
     
Loading...
Similar Threads - Zenmuse operate stand Forum Date
SJCAM S7 Star with Zenmuse H3-3D gimbal Photos and Video Sunday at 5:18 AM
what camera for Zenmuse Gimbal? Phantom 2 Vision + Help Jul 22, 2017
Shaking zenmuse gimbal (or drone) ? Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal Jul 3, 2017
Inspire 1 Pro Drone / Case / Transmitter / TB48 Battery / Zenmuse X5 / - $2000 Classifieds Jun 8, 2017
Zenmuse ribbon cable. Phantom 2 Help Jun 7, 2017