Camera keeps stopping

Joined
Oct 19, 2016
Messages
48
Reaction score
3
Age
59
Yesterday I did a Litchi waypoint mission with my P3A, and every minute or so I heard 'recording stopped' then a few seconds later, 'recording started'. When I uploaded the resulting video from the sd card to my PC, I saw several separate videos of about thirty seconds each instead of one long one.

I'd set Litchi to start recording automatically on takeoff, so I thought this might be the P3A's altimeter wrongly signalling that it was landing when I eased the throttle (even though I was about 200ft up) then signalling it was taking off when the P3A climbed. To test this, I disabled the 'start recording on takeoff' feature, but the problem persisted.

Then I figured it might be Litchi, so I flew with the DJI Go app - same thing happened.

However, I noticed I was getting this warning: 'Video Cache has stopped because there is not enough storage space'. At that point, I didn't know what the video cache was or where it was, so I Googled how to find the cache and clear it, and now I've cleared the cache.

I haven't yet had the opportunity to fly my P3A again, so I'm wondering if that was the problem.
 
Joined
Nov 3, 2016
Messages
35
Reaction score
8
Age
39
Make sure you format the sd card correctly in the AC or it may cap data files to 4gb.
 

Oso

Premium Pilot
Joined
May 19, 2015
Messages
4,446
Reaction score
3,224
Location
Western US
Make sure you format the sd card correctly in the AC or it may cap data files to 4gb.
FYI that the P3 always splits video files at 4GB. There are no workarounds regardless of formatting as either FAT32 or exFAT. The P3 will still split video files at 4GB even though the exFat format itself allows larger files.

In the OP's case, clearing cache will solve his problem.
 
Last edited:

gfieldsr

Premium Pilot
Joined
Aug 25, 2016
Messages
229
Reaction score
80
Location
Austin TX
Another thing to check would be the waypoint settings in the Misson. What actions, if any, are listed?


Sent from my iPad using PhantomPilots
 
Joined
Oct 19, 2016
Messages
48
Reaction score
3
Age
59
I cleared the cache and disabled autocaching, and last night I set the drone up at home and turned the camera on. It recorded with no problems at all. Then to check, I flew a Litchi waypoint mission this morning, and again, there was no problem.

So it looks as though clearing the video cache was the answer.
 
Phantom Drones from EALLRC.com

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
136,707
Messages
1,413,626
Members
99,366
Latest member
Snoopymort