C1 and C2 buttons work intermittently

Joined
Sep 30, 2016
Messages
103
Reaction score
20
Location
East Tn
Been flying my p4 now for about 6 weeks now. About week 3 I started noticing that my C1 and C2 buttons, the two buttons on the back side of the remote will work on one flight from start to finish and then on another not at all. Problem seemed to go away for a week or so and now doing it again today. Any idea why they would be intermittent? Hard to explain but they don't ever stop during a flt, its just either they work upon power up or don't. Not sure what is going on. Today they did not work at all for any of my 3 flts.

Anyone else experienced this or have an idea how to correct?
 
Joined
Oct 13, 2016
Messages
10
Reaction score
2
Age
50
Have you checked the settings when they aren't working? Maybe a different profile is being selected?
 
Joined
Sep 30, 2016
Messages
103
Reaction score
20
Location
East Tn
Have you checked the settings when they aren't working? Maybe a different profile is being selected?
Profile? I'm wasn't aware that there were even ways to set or change any type of profile setting. I don't think this is my problem but would be interested in knowing more about where to find these profiles?
 
Joined
Oct 13, 2016
Messages
10
Reaction score
2
Age
50
My bad, its configuration settings, 3 different ones, but it isn't for c1 and c2 buttons.
 
Joined
Sep 30, 2016
Messages
103
Reaction score
20
Location
East Tn
Sorry for the late reply, no I did not install the HDMI module...still stock at this end.
 
Joined
May 23, 2016
Messages
946
Reaction score
214
Age
56
Ok because typically false contact of the ribbon cables of the module: left and right ribbons = C1 and C2


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Dec 29, 2016
Messages
346
Reaction score
86
Age
100
I am.having this issue too, randomly works or doesn't work.
 
Joined
Jul 26, 2016
Messages
1,539
Reaction score
479
I noticed this AM the right one (Looking down at it from above) which I have set for the gimbal roll wheel is spotty in operation. Sometimes I can press it and spin the wheel and the horizon will not respond to tilting as gimbal doesn't move. Another press and it will work and tilt to level horizon. Dunno. Stock, and no HDMI installed either.
 
Joined
Sep 30, 2016
Messages
103
Reaction score
20
Location
East Tn
I think it is possibly app related. I switched from the DJI go app to Litchi and have never seen the issue once
since. Been flying with Litchi now since end of Nov. I was using android platform and hear comments all the time
about how DJI is making it harder for android platforms to work. Trying to make it all for apple I guess. Pretty SORRY on their part!
 
Joined
May 23, 2016
Messages
946
Reaction score
214
Age
56
Wondering if it's the startup sequence, can you try to reconfigure your buttons when all fired up so information get aligned in P4. Then shutdown all.
Then startup sequence RC, P4, GO app.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Dec 29, 2016
Messages
346
Reaction score
86
Age
100
Wondering if it's the startup sequence, can you try to reconfigure your buttons when all fired up so information get aligned in P4. Then shutdown all.
Then startup sequence RC, P4, GO app.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
I have tried so many methods of getting the buttons to respond on every flight. that this is likely a firmware glitch.

Sometimes they work great, sometimes stop halfway through flight, usually after filming or taking a pic is when I notice it starting to become unresponsive.
 
Joined
May 23, 2016
Messages
946
Reaction score
214
Age
56
Let me suggest you try the same on another Droid/iOS device listed as compatible by DJI or i.e. PhantomHelp. App is same for all when using last version, but the variety of devices is difficult to support and performance is important.

Edit: "...after filming or taking a pic..": micro SD card in drone implied then: try another one of good quality

All this assuming RC as no defect and you're using all last software/firmware version. If problem persist you might want submit case to DJI. Hope does help, rare problem here.

Best Tablets/Phones for DJI GO | Phantom Help

Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Last edited:
Joined
Apr 6, 2016
Messages
198
Reaction score
51
Age
62
Location
Fountain Hills, AZ
Hi All,

I too have the issue of C1 and C2 intermittently not functioning. Both of mine are set from the factory to open the camera control panel. I believe this to be an "app" related issue.

If they stop working, I reboot my iPad Pro (9.7" iOS 10.2.1) and they begin to work again.

Donald Barar
 

New Threads

Forum statistics

Threads
136,139
Messages
1,408,029
Members
99,055
Latest member
phantom 2 user