Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Btu module on P2V+

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by phantom agj, Jul 16, 2015.

  1. phantom agj

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I have a question; can I put a dji btu module on my phantom 2 vison plus?
     
  2. phantom agj

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
  3. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,519
    Likes Received:
    615
    Location:
    Sydney Australia
    Why?
    The P2V+ has the down and up data stream (2 way communication) via the wifi. When you take a photo by tapping on your screen, that's the upstream data. When you see fpv/telemetry, battery info, GPS counts, that's the downstream. Ground station does not work unless you have 2 way coms.

    The BTU was designed for the P2 Non Vision. The P2 Non Vision usually only had down feed (FPV) and no way to communicate back to the phantom. Most users who use BTU would only need it for Ground Station automation.
     
  4. phantom agj

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    No I will use the btu only for the naza m assistant
     
Loading...
Similar Threads - Btu module P2V+ Forum Date
Does DJI BTU bluetooth module speed satellite lock times? General Discussion Sep 14, 2014
BTU Module Phantom 2 Discussion May 7, 2014
Is the BTU module needed? DJI Ground Station May 3, 2014
Phantom II Vision and BTU Bluetooth Module Phantom 2 Vision Discussion Feb 14, 2014
Phantom 1.1.1 with dual battery mount, 2.4GHz data link, BTU Classifieds Aug 31, 2016