Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Autopilot issues

Discussion in 'General Discussion' started by AdamDomenico, Jun 9, 2016.

  1. AdamDomenico

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    51
    Anyone else have issues using the Autopilot app. Today I was testing out the different modes. Waypoints, zip line, orbit, etc. I created a waypoint route and an orbit. I went through the the engage processes and it all worked fine. Then I came back an hour later to run the processes again. The flight screen went green as if it was engaged but nothing happened. It just would hover in place. I tried multiple times and same thing. I also never got the zipline feature to work. Does anyone know what I'm doing wrong. It was a big bummer because I was recording an event that I had planned out.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  2. AdamDomenico

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    51
    The customer service at Autoflightlogic is awesome. It turns out I was using my wifi only iPad instead of my iPhone which doesn't work without an external gps. Steve worked through the issues with me and finally figured it out. I feel like an idiot not realizing this sooner. What a great company and product. Thank you.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
Loading...
Similar Threads - Autopilot issues Forum Date
Hangar Autopilot - P3-4k Issues Control (Go, Litchi, etc..) May 23, 2017
Autoflight Autopilot issues on older iPhones? Control (Go, Litchi, etc..) Feb 9, 2017
Autopilot Altitude Issues Pro/Adv Discussion Jun 30, 2016
Autopilot Crashing on Startup Control (Go, Litchi, etc..) Jan 9, 2018
Autopilot, Litchi or other for multiple waypoints and panos Control (Go, Litchi, etc..) Nov 16, 2017