Advanced Antenna Pinouts and Compass Problem

Joined
May 9, 2016
Messages
15
Reaction score
1
Age
59
Does anyone know which landing gear antenna goes to which pin on the board located under the sonar? There are for pins numbered on the board 1-4. I had to replace the shell yesterday and in lieu of removing each antenna fom the gear i elected (dumb me) to remove the sonar cover and circuit board and disconnecting each pin from the board itself. thought it would save time by not switching out gear. Now I'm getting a compass error and won't calibrate. I keep getting strong electrical interference error. So either I damaged the compass cable, connector or compass itself, or the compass is being adversely effected by the attennas from each leg being attached to the wrong pin on the board.

Any help or suggestions would greatly appreciated. FYI- the aircraft simply sits and beebs twice constently and rear LED's blink red to green front LED's solid red. firmware on bird and remote are both up to date.
 

Attachments

  • antenna pinouts.pdf
    959.1 KB · Views: 183
Joined
May 9, 2016
Messages
15
Reaction score
1
Age
59
Thank you for the input. I have checked the compass cable, board and connector all looks good but that means nothing. I ordered a new compass and cable see what that does. I've owned a phantom 4 for months, so haven't kept up with 3 series at all. Tried to use DJI assistant on the 3, so I'm guessing they are not compatible as it wouldn't recognize the 3. Really feel it's not a hardware issue. If i had the ability to factory reset then reinstall latest firmware I could clear the issue. It has been months since I started the 3. The controller took an update through the app. It seemed to go well. Then I unpdated firmware by formatting micro SD, text file confirmed it all went fine. Strange. Thanks again.

Anyone else have any suggestions?
 
Joined
May 9, 2016
Messages
15
Reaction score
1
Age
59
Thank you for the input. I have checked the compass cable, board and connector all looks good but that means nothing. I ordered a new compass and cable see what that does. I've owned a phantom 4 for months, so haven't kept up with 3 series at all. Tried to use DJI assistant on the 3, so I'm guessing they are not compatible as it wouldn't recognize the 3. Really feel it's not a hardware issue. If i had the ability to factory reset then reinstall latest firmware I could clear the issue. It has been months since I started the 3. The controller took an update through the app. It seemed to go well. Then I unpdated firmware by formatting micro SD, text file confirmed it all went fine. Strange. Thanks again.

Anyone else have any suggestions?
 
Joined
May 9, 2016
Messages
15
Reaction score
1
Age
59
Knowing a bit about RF being a ham for 30 years, as I think about it, the aircraft doesn't just recieve it also transmits. So it may do both from each pin; I'm wondering now if two may be transmit and two receive. Guess I'll call DJI and see if they can shed some light on this. Thanks again for the response and help.
 
Joined
May 9, 2016
Messages
15
Reaction score
1
Age
59
Ok well the pinout problem has been solved. I ended up removing the antennas from each leg and sure enough each antenna was labeled 1 thru 4. So now I can at least insure the antenna configuration matches the corresponding connector on the board. Reconnecting now correctly. I'll let you all know if this corrects my compass error issue.

So for everyone's further reference the the antennas are configured like this.....looking down on the aircraft with the front of the craft facing you the left front antenna is No. 1 then moving counterclockwise around the craft its simply 2, 3 and 4. With 4 being the leg with compass. Hope this helps anyone else they needs to attach the antenna leads to module.
 
Joined
May 9, 2016
Messages
15
Reaction score
1
Age
59
Update. Well the pin-out information provided above is correct. Aircraft receiving fine now. However still had compass problem. I'm not sure what the problem was with the compass but purchased a replacement and all is well. I must have damaged the connector or cable during the new shell install. I guess i also could have damaged it with a magnetic screw driver. I did try fix it with another magnet but that didn't work. Anyway a new compass did the trick.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
139,571
Messages
1,439,856
Members
101,350
Latest member
Wanborough