Another newbie question

Joined
Mar 19, 2019
Messages
44
Reaction score
16
Age
57
Ok this is quite important..i have had lost signal to phone quite a bit but ive allways had drone in sight so was able to control it back etc.. but lets say i loose phone contact with drone all together at say 400 metres away and it wont reconnect.. is there a way to return the drone home by just using the remote control?. if yes how is it done please. cheers
 
Joined
Sep 6, 2018
Messages
1,136
Reaction score
642
Age
53
Location
Canada
Yes there's 2 ways. Either turn off the power on the remote for about 5 seconds or press and hold the RTH button on the remote until it starts flashing and beeping. Be sure smart return home is turned on under advanced settings for the AC in dji go before doin so and set a safe default RTH height in the app too. You can still fly normally in all cases without your device.
 
Joined
Mar 19, 2019
Messages
44
Reaction score
16
Age
57
ok i dont have a rth button on my remote though. so do i just switch it off for 5 sec
 

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
5,459
Reaction score
1,021
Age
56
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Looks like it has RTH top left, Which Phantom is that, my P3S remote doesn't look like that.

Rod
 

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
5,459
Reaction score
1,021
Age
56
Location
Pacific,NorthWet, 97031
@Scoobychief (Newbie) ;)

Couple of old threads...



Stay away from Phantom Magnets (Trees) They don't move out of the way and they usually when the battle. ;)

Rod
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

LONEWOLVE
Premium Pilot
Joined
May 22, 2016
Messages
5,192
Reaction score
2,733
Age
49
Location
EARTH.NZ
Anyway,,,Yeh got me thinking now,,looks like my p3s remote but could be p2
Screenshot_20190326-093130.jpg
 

Attachments

ianzone

LONEWOLVE
Premium Pilot
Joined
May 22, 2016
Messages
5,192
Reaction score
2,733
Age
49
Location
EARTH.NZ
Ok this is quite important..i have had lost signal to phone quite a bit but ive allways had drone in sight so was able to control it back etc.. but lets say i loose phone contact with drone all together at say 400 metres away and it wont reconnect.. is there a way to return the drone home by just using the remote control?. if yes how is it done please. cheers
Also try this relinking again ,,it might establish better conection,,,or did I post this to you already
Screenshot_20190313-100242.jpg
 
  • Like
Reactions: MotorCycle-Man

ianzone

LONEWOLVE
Premium Pilot
Joined
May 22, 2016
Messages
5,192
Reaction score
2,733
Age
49
Location
EARTH.NZ
Yip my rc the same but have p3s,,,s2 switch on left s1 switch right,,,not mum or dad but read the manual,
15535463634411867055433.jpg
 
  • Like
Reactions: MotorCycle-Man
Joined
Mar 19, 2019
Messages
44
Reaction score
16
Age
57
yep thanks to all and the guy above who posted from the manual, so toggle switch s2 a couple of times will return to home..
 
  • Like
Reactions: ianzone

Meta4

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Jan 8, 2014
Messages
13,713
Reaction score
7,740
Ok this is quite important..i have had lost signal to phone quite a bit but ive allways had drone in sight so was able to control it back etc.
To clear up some confusion here .... Your drone connects to the controller (not the phone).
The phone uses wifi to communicate with the controller.
but lets say i loose phone contact with drone all together at say 400 metres away and it wont reconnect.. is there a way to return the drone home by just using the remote control?. if yes how is it done please. cheers
If you have lost contact with the drone, there is nothing you can do to tell the drone to do anything.
The controller switches will only work if you have a control signal.
But the drone is programmed to initiate RTH when/if it loses control signal for three seconds or more.
 
Joined
Sep 6, 2018
Messages
1,136
Reaction score
642
Age
53
Location
Canada
To clear up some confusion here .... Your drone connects to the controller (not the phone).
The phone uses wifi to communicate with the controller.

If you have lost contact with the drone, there is nothing you can do to tell the drone to do anything.
The controller switches will only work if you have a control signal.
But the drone is programmed to initiate RTH when/if it loses control signal for three seconds or more.
Assuming that hasn't been turned off in the app. Depending on the area you are flying in RTH isnt always the best option for control signal loss. I often set mine to hover in tight areas. I also turn off smart return home if im testing low battery issues.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: MotorCycle-Man

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
5,459
Reaction score
1,021
Age
56
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Confusion?

Yes, It started with
"i have had lost signal to phone quite a bit but ive allways had drone in sight so was able to control it back etc.."
You probably still have control, you just have lost signal from the Phantom to the Remote and or Remote to your mobile device.

"but lets say i loose phone contact with drone all together at say 400 metres away and it wont reconnect.. "
If you loose all contact with the Phantom for three seconds, the Phantom will automatically Start RTH.
If the Phantom is in RTH and you regain a connection from the Remote to the Phantom. But you don't know it because your remote is not picking up the signal from the Phantom and you are trying to activate RTH, you can end up canceling it.
You are waiting for it to come back, but it is just hovering waiting for you.


is there a way to return the drone home by just using the remote control?. if yes how is it done please.
Yes, if you still have control of it. ;)

Those Three seconds, can cause Treeeed in seconds. :oops:

Rod
 
Joined
Nov 13, 2017
Messages
55
Reaction score
17
Age
67
Confusion?

Yes, It started with
"i have had lost signal to phone quite a bit but ive allways had drone in sight so was able to control it back etc.."
You probably still have control, you just have lost signal from the Phantom to the Remote and or Remote to your mobile device.

"but lets say i loose phone contact with drone all together at say 400 metres away and it wont reconnect.. "
If you loose all contact with the Phantom for three seconds, the Phantom will automatically Start RTH.
If the Phantom is in RTH and you regain a connection from the Remote to the Phantom. But you don't know it because your remote is not picking up the signal from the Phantom and you are trying to activate RTH, you can end up canceling it.
You are waiting for it to come back, but it is just hovering waiting for you.


is there a way to return the drone home by just using the remote control?. if yes how is it done please.
Yes, if you still have control of it. ;)

Those Three seconds, can cause Treeeed in seconds. :oops:

Rod
You can set it to return home in the settings in the remote for when it loses contact
 
Joined
Mar 27, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Age
46
I have a ph3 standard and my remote is the same
I have the same model. Flick the upper left switch down then up 2-3 times. The controller will start beeping and your drone will return to the launch site.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
134,923
Messages
1,395,845
Members
98,317
Latest member
edatmpa